Kvæsthusgade 3A, 1+st., 1251 København K

Charmerende og suverænt beliggende duplex i Kvæsthusgade

Området:

Kvæsthusgade er en ensrettet gade, der strækker sig fra Sankt Annæ Plads til Nyhavn. Gadens navn refererer til Kvæsthuset, der i midten af 1600-tallet blev anlagt i gaden til forplejning af kvæstede sømænd. Denne ejendom er opført noget senere - nemlig i den brostensbelagte baggård til Kvæsthusgade 3, der ligger ved Nyhavn. Nyhavn blev indviet tilbage 1770, hvor kvarteret blev opført for købmænd og søens folk. Som årene er gået, er også Nyhavn blevet mondæn, så bedsteborgere i dag er flyttet ind og har taget den lille idylliske havn til sig. Området tilbyder en variation af seværdigheder, caféer og restauranter, ligesom Frederiksstaden og metroen ved Kongens Nytorv nås på ganske kort tid.


Hovedejendomme:

Forhuset er opført i 1751 og er fredet. I 1919 opføres baghuset, der nås via den charmerende port og de toppede brosten. Ejendommen i 3A er bevaringsværdig og ligger stille og idyllisk gemt væk fra byens puls; her er en oaselignende stemning. Ejendommens gårdrum er fælles og ejendommen er veladministreret.


Ejerlejligheden:

Lejligheden her blev moderniseret i forbindelse med nuværende ejers indflytning i 2017. Lejligheden fremstår således smagfuldt istandsat i lækre materialer og opfylder de forventninger den moderne familie har til deres bolig. Via den fælles opgang træder man ind i lejlighedens rummelige køkkenalrum. Her er der god skabsplads og mulighed for mange spisende. Der er dør til gæstetoilet med vaskesøjle. Trappen fører til lejlighedens første sal, der rummer opholdsstue med dør til soveværelset. Fra soveværelset er der dør til badeværelse med brus. Der er gulvvarme i lejlighedens badeværelser og et godt lysindfald fra de mange vinduer. Der er brugsret til ca. 6 m2 stort kælderrum.