Dybensgade 2, 1., AB Skipperboderne, 1071 København K

3 værelses andel med perfekt beliggenhed i København K - oplagt at dele

Lejligheden:

Denne hjørnelejlighed befinder sig på ejendommens første sal og har et rigtig dejligt lysindfald. Lejligheden indeholder fordelingsgang med adgang til værelse/kontor mod gaden og et rummeligt soveværelse mod gårdhaven. Der er badeværelse med kar og endelig en stor hjørnestue med 6 dobbelte vinduesfag mod gaden. Køkkenet er delvist åbent mod stuen og er således også sikret masser af lys. Der er brugsret til loftsrum, ligesom der er dørtelefon, fælles vaskeri, tørrerum, cykelkælder og en meget smuk fælles gård.


Området:

Dybensgade er en lille brostensbelagt gade i Indre By i København, der løber mellem Asylgade i øst og Admiralgade i syd. Her er blot et stenkast til Kgs. Nytorv, Holmens Kirke og Strøget. Dybensgade har navn efter det farvand, som i middelalderen adskilte Bremerholm og byen København. Som årene gik, blev farvandet opfyldt og de gader, der opstod fik navn efter havdyr; gaden fik i 1659 sit nuværende navn og gaderne var dengang kendt for at huse boliger for flådens folk.


Hovedejendommen:

Denne ejendom er opført i år 1800 og har siden 2004 huset andelsboligforeningen Skipperboderne. Ejendommen er opført i stilarten klassicisme som en tofløjet bygning med retkantede vinduer og pudset facade. Ejendommen er vurderet bevaringsværdig i kategori 2 i Kulturstyrelsens SAVE-arkiv. Dybensgade 2 er løbende blevet renoveret og fremstår i god vedligeholdelsestand. Der er vedligeholdelsesplan for andelsboligforeningens ejendomme og fornuftig økonomi i foreningen.